Call us: 088 222 16 00
Mail us: info@cn2.nl

Een energieke productlancering

Controlin, producten- en dienstenleverancier op het gebied van elektrotechniek, heeft ons ingeschakeld voor de ondersteuning bij een productlancering. Het betreft de lancering van de SKD-Byte monitoring tool, onderdeel van de energiemanagement totaaloplossing van Controlin.

Het vraagstuk was een complete bedrukking van de SKD-Byte. In eerste instantie een badge van 25 stuks, maar deze badge kon de basis gaan vormen voor toekomstige bestellingen.

Just in case of energiemanagement

Voordat begonnen kon worden met het bedrukken van de kunststof case van de SKD-Byte, is door Jeffrey eerst een mal gemaakt. Dankzij deze mal kon de eerste badge van 25 stuks gemakkelijk in één keer worden voorzien van de bedrukking. Vervolgens is een door Controlin aangeleverd ontwerp van de bedrukking door Jeffrey klaargezet in Illustrator. Binnen no-time werden daarna de 25 stuks SKD-Byte cases met behulp van de UV-printer voorzien van een full colour logo, productnaam, serienummer en diverse overige informatie. Overigens is er in de mal ruimte gemaakt voor 36 stuks SKD-Bytes; wel zo handig met het oog op eventuele grote bestellingen in de toekomst.

‘CN2 heeft de Illustrator-ontwerpen en de mallen allemaal bewaard. Op die manier kunnen we in de toekomst nog sneller schakelen als we bij CN2 aankloppen voor de bedrukking van de SKD-Byte. Dit scheelt niet alleen ons tijd én kosten, maar ook voor de eindklant aan wie we leveren’, aldus Andy van Maaren, productmanager bij Controlin.

Kijk eens in de lens

Ook de voorzijde van de SKD-Byte moest worden voorzien van bedrukking. Hierop moest een full colour kunststof lensje komen met daarop het speciale productlogo. Verder moest de nodige operationele informatie af te lezen kunnen zijn. Tot slot moest de lens voor een deel bestaan uit een transparant schermpje waarop de LED’jes in combinatie met de operationele informatie te zien zijn.

Voordat begonnen werd met het UV-printen van de lensjes, werd uiteraard eerst weer door Jeffrey het ontwerp van de klant klaargezet in Illustrator én maakte hij een mal voor in totaal 32 stuks (ook met het oog op de toekomst). Het eindresultaat was een volledig Controlin-gepersonaliseerde monitoring tool. Maar dat was nog niet alles…

 

 

Meedenken met de (eind)klant

Om de al speciale SKD-Byte nog specialer te maken, heeft Tom tussentijds het idee geopperd om de monitoring tool nóg meer Controlin-eigen te maken. Zijn voorstel:

  • De met de SKD-Byte meegeleverde USB-stick voorzien van de Controlin ‘C’.
  • Een speciale SKD-Byte doos
  • Een foamlaag in de doos om het product veilig te kunnen afleveren bij de (eind)klant

Na overleg met en akkoord van Controlin heeft Tom allereerst de verschillende ontwerpen getekend in Illustrator. Vervolgens heeft hij door middel van lasergraveren een ‘C’ aangebracht op de USB-stick. Tot slot heeft hij een speciale SKD-Byte doos gerealiseerd, geheel voorzien van een UV-print met specifieke product- en bedrijfsgegevens.

Als finishing touch is ter bescherming van de SKD-Byte de binnenzijde van het doosje voorzien van een zwarte, lasergesneden, foamlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de SKD-Byte zacht ligt, niet schuift en dus altijd veilig bij de klant aankomt.

‘Het leuke aan deze opdracht is dat we het product echt ‘Controlin-eigen’ hebben kunnen maken. Afnemers zien echt dat de SKD-Byte afkomstig is van Controlin, iets dat onze branding en die van de totaaloplossing op het gebied van energiemanagement natuurlijk enorm ten gunste komt. Het leuke voor CN2 is weer dat ze meerdere technieken hebben kunnen toepassen op weg naar de realisatie’, aldus Richard Bons, marketingmedewerker bij Controlin.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van het bedrukken van producten? Laat dan hier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer weten over de totaaloplossing op het gebied van energiemanagement van Controlin? Klik dan hier.